Норвегія лідирує серед країн з найбільшим поширенням електоркарів серед власників транспортних засобів. Але, на жаль, від проблем з новими автівками вони не застраховані. Не допомагають в цьому й суворі кліматичні умови. І тепер це дійшло такої межі, де норвезькі власники Tesla оголошують голодування в очікуванні того, що так їх краще почують.

Минулого тижня Ілон Маск завітав до країни для участі в енергетичній конференції. Цим і скористалися невдоволені покупці автівок, щоб привернути увагу керівника компанії до проблем. А таких, як виявляється, чимало. Їх перелічили на окремому сайті ініціативної групи невдоволених користувачів — Tesla Hunger Strike.

В Норвегії власники Tesla настільки незадоволені проблемами з авто, що готові оголосити голодування

Власники скаржаться, що: автівки можуть не вмикатися як в холодну, так і теплу погоду; ручки відкриття дверез замерзають та не працюють; двірники, фари, комп’ютер, автопілот, склопідіймачі, кліматичні системи не працюють належним чином, а інтернет повільний; передні сидіння та деякі декоративні частини погано закріплені; кришка багажника наповнюється водою; сторонні звуки під час їзди; двері перестають працювати або свавільно відкриваються; з якістю фарбування є проблеми, а Model 3 взагалі починає швидко покриватися іржею тощо.

Серед скарг є й невдоволення роботою компанії та сервісу. Зокрема, автівкам знизили потужність, є неприємності при заряджанні й батареї не виправдовують очікувань, а також при обіцяній безоплатній зарядці, нові станції не заряджають авто. Ще й в сервісі не вирішують усіх проблем, а на зворотний зв’язок потрібно довго очікувати.  

Без теорій змов тут також не обійшлося. За деякими даними, подібна акція може бути спробою інших компаній звернути увагу на їх сервіс та надалі обслуговувати авто у них, або навіть спровокувати на нові колективні позови на Tesla. До того ж погроза голодуванням висловлена лише в назві сайту та не має детальних вимог до компанії. 

У будь-якому випадку, Tesla ніколи не була відома гарною якістю. Більшість оглядів автівок або блоги про досвід користування такими відкривають багато різних недоліків у якості електрокарів Ілона Маска. Зазначений список проблем дійсно вражає, і робить це не в доброму сенсі. Можливо, в чомусь там є перебільшення. Та залишається сподіватися, що серед невдоволених немає таких, які дійсно стикнулися з усім цим «чеклістом» в одному авто.