Презентація Apple під назвою Far Out пройде за лічені дні, тому з’являється все більше інсайдів про новинки, які компанія представить вже 7 вересня. Як повідомляє Марк Гурман з Bloomberg, основний фокус заходу буде приділений моделям з приставкою «Pro».

За даними Гурмана, Apple покаже на презентації лінійку iPhone 14, що складатиметься з чотирьох моделей:

  • 6,1-дюймовий iPhone 14;
  • 6,7-дюймовий iPhone 14 Plus;
  • 6,1-дюймовий iPhone 14 Pro;
  • 6,7-дюймовий iPhone 14 Pro Max.

Apple поки що відмовляється від версії mini, та навпаки вводить в лінійку iPhone ще одну 6,7-дюймову модель, проте з приставкою Plus, а не Max. При цьому, за даними Гурмана, базові iPhone 14 не отримають значних покращень, але в них з’являться деякі зміни в модулях камер.

Основна ж увага презентації Far Out буде зосереджена на моделях Pro, адже саме для них зарезервовані найбільші оновлення. При чому не тільки для iPhone, але й для нової моделі Apple Watch Pro та другого покоління навушників AirPods Pro.

На відміну від базових моделей, iPhone 14 Pro та 14 Pro Max отримають швидший чип A16, постійно ввімкнений дисплей і 48-мегапіксельний модуль основної ширококутної камери.

Окрім цих нововведень, iPhone 14 Pro отримає деякі зміни в дизайні, найсуттєвішими з яких є оновлений виріз для камери та датчиків Face ID. Це буде другий рік поспіль, коли Apple зменшує розмір виїмки, хоча торішня зміна не принесла реального функціонального покращення.

Новий виріз складатиметься з отворів для фронтальної камери (вперше з автофокусом) і вдосконалених датчиків розпізнавання обличчя. Коли екран iPhone буде увімкнений, виїмка виглядатиме як єдиний отвір у формі капсули.

Гурман зазначає, що якби Apple не поєднала два вирізи, це виглядало б дивно під час перегляду відео або прокручування тексту на екрані. Попри додаткову площу дисплея, звільнену завдяки меншій виїмці, не варто очікувати, що рядок стану у верхній частині iPhone сильно зміниться.

Окрім виїмки, моделі iPhone 14 Pro виглядатимуть трохи більшими загалом і матимуть тонші рамки екрана. У них також будуть більші батареї.

На тильній панелі iPhone 14 Pro і 14 Pro Max також помітно збільшиться модуль камер, щоб вмістити новий 48-мегапіксельний ширококутний сенсор та покращені телефото та надширококутний модуль. Варто очікувати покращення запису відео та фотографування в умовах слабкого освітлення.

І цього разу Apple зробить більший поштовх до eSIM, оскільки оператори готуються спрямувати користувачів на цифрові eSIM, які мають замінити фізичні SIM-карти. Насправді Apple розглядає можливість повного видалення фізичного слота для SIM-карт з цього або наступного року для деяких моделей.

Загалом, підсумовуючи всі інсайди, Гурман зазначає, що лінійка iPhone 14 не матиме кардинальних змін, але він вважає, що їх буде достатньо, щоб спонукати користувачів моделей iPhone 11 і раніших оновитися. Особливо з огляду на те, що компанія Apple та її партнери будуть пропонувати користувачам спокусливі угоди з обміну старих версій на нові моделі з доплатою.

Гурман очікує, що нові iPhone надійдуть у продаж 16 вересня, приблизно на тиждень раніше, ніж зазвичай, що дасть Apple ще кілька днів доходу за вересневий квартал. Якщо порівнювати з минулим роком, коли компанія спостерігала значний стрибок продажів, спричинений COVID, Apple не завадить кілька додаткових мільярдів доларів, щоб зменшити занепокоєння інвесторів щодо уповільнення зростання.

На папері Apple отримує близько 50% свого доходу від iPhone, але фактичний відсоток набагато вищий. Ця цифра 50% представляє готівку, отриману від продажу фактичних одиниць iPhone, ігноруючи вплив пристрою на інші продукти. AirPods і Apple Watch добре підходять лише власникам iPhone, а новий смартфон може спонукати покупців купувати додаткові аксесуари.

AirPods і Apple Watch є лідерами в категорії Wearables, Home and Accessories компанії, яка генерує близько 10% її доходу (Apple TV і HomePod знаходяться в тому самому сегменті, але оновлення для цих продуктів з’являться лише пізніше).

Ймовірно, тому Apple випускає оновлення для iPhone і двох основних аксесуарів одночасно. Нові AirPods Pro оновлять модель, яка вперше надійшла в продаж у жовтні 2019 року.

Найважливішим новим продуктом на презентації, як вважає Гурман, стане перша модель розумного годинника Apple Watch Pro. Він розроблений, щоб конкурувати з високоякісними, міцними годинниками Garmin — лінійки, призначеної для завзятих спортсменів, таких як гірські велосипедисти та марафонці.

Попри те, що Apple зайняла близько 36% ринку розумних годинників у другому кварталі цього року, за даними Counterpoint Research, ось статистика, яка може вас здивувати: хоча Apple відома преміальними цінами, Garmin є лідером ринку моделей вартістю $500 та вище. З Apple Watch Pro це може змінитися.

Нові Apple Watch Pro матимуть помітно більший дисплей, тож користувачі зможуть одночасно переглядати оновлені циферблати та більше статистичних даних щодо фізичної форми та здоров’я. Вони також матимуть більший акумулятор, режим низького енергоспоживання та міцний титановий корпус. Крім того, вони матимуть абсолютно новий дизайн, який оновлює форм-фактор, вперше представлений в лінійці Apple Watch Series 4 у ​​2018 році.

Гурман зазначає, що Apple Watch Pro будуть досить великими та, ймовірно, не сподобаються всім споживачам, оскільки за розміром не підійдуть для більшості зап’ясть. Враховуючи більший розмір, старі ремінці Apple Watch можуть виглядати як від іншого пристрою, але новий корпус розроблений таким чином, щоб наявні ремінці могли до нього приєднуватися — всупереч деяким чуткам.

Загалом Apple Watch Pro повинні сподобатися людям, які обирають великі спортивні годинники Garmin.

Як і у випадку з випуском Pro-версії iPhone у 2019 році, випуск лінійки Apple Watch Pro дозволить компанії зарезервувати найважливіші нові функції для дорожчого пристрою, який може принести більший дохід. З огляду на нові можливості, Гурман очікує, що ця модель коштуватиме щонайменше від $900 до $1000, перевищуючи вартість поточних версій Apple Watch. Для порівняння, високоякісні годинники Garmin коштують від $1000 до $1500.

Інші дві моделі Apple Watch, які будуть представлені в середу, не матимуть суттєвих змін. Компанія також покаже нові Apple Watch SE, які виглядатимуть як поточна модель 2020 року, але з новішим чипом Apple S8. Цей процесор також буде використовуватися в моделях Series 8 і Pro.

Основними оновленнями флагманської лінійки Apple Watch Series 8 стануть новий датчик температури тіла та функції жіночого здоров’я, пов’язані з фертильністю (ці можливості також доступні для Pro моделі). Це додасть нові функції моніторингу здоров’я до вже існуючих в годинниках Apple, включаючи функцію ЕКГ, вимірювання кисню в крові та пульсу.