Починаючи з iPhone X, виріз в дисплеї для фронтальної камери та датчиків Face ID так і залишається однією з найбільших тем для критики. Невелика зміна розміру вирізу минулого року обговорювалася не менше за цей рік, коли відома «монобров» має перетворитися на щось трохи сучасніше. Як саме, покажуть за тиждень. Але це не означає, що інсайдів від цього поменшало.

Довгий час рендери з припущеннями щодо зовнішності фронтальної частини нових моделей iPhone 14 зображали два окремі вирізи: один маленький для камери, та трохи більший для Face ID. Тепер за інформацією видання MacRumors, яку також підтверджує Марк Гурман (Mark Gurman) з Bloomberg, виріз має бути одним подовгим цілим для камери та датчиків.

Додатково зазначається, що Apple «має намір візуально розширити затемнені області навколо вирізів для розміщення контенту». Щось подібне також припускали минулого року, коли виріз став меншим. Але тоді новий простір ніяк не змінив «звички» системи.

Тепер ці затемнені області нових моделей теоретично зможуть показувати індикатори роботи камери та мікрофона, а дотик до них зможе показати, які застосунки їх використовують в цей момент. Також через зміну форми вирізу може змінитися інтерфейс застосунку камери.

Нагадаємо, що Apple вже запросила на презентацію нових iPhone, яка відбудеться 7 вересня о 20:00 за київським часом. Пряму трансляцію можна буде подивитися на сайті компанії, на YouTube та Apple TV.