Як стверджує видання AUTOCAR, компанія Porsche вже працює над новими генераціями моделей Taycan та Panamera. Вони стануть електромобілями, будуть переведені на спільну платформу, однак збережуть різне позиціювання.

Отже, орієнтовно у 2025-2027 рр. мають дебютувати нові електромобілі Porsche Taycan та Porsche Panamera, що будуть побудовані на платформі SSP Sport – остання передбачає низький кузов та пласку батарею з нішами під ноги. Якщо формат електромобіля виглядає цілком природним для Porsche Taycan, то для Porsche Panamera це дивина. Тому виробник обіцяє залишити у виробництві вже наявний автомобіль Porsche Panamera (класичні ДВЗ або гібрид), що зазнає оновлення у 2023 році й буде випускатись орієнтовно до 2030 року – таким чином, автомобіль Porsche Panamera та електромобіль Porsche Panamera перетнуться на певний час. При цьому, у будь-якому вигляді, модель Porsche Panamera збереже своє позиціювання вище відносно моделі Porsche Taycan.

Так, електромобіль Porsche Panamera запропонує довжину близько 5,2 метра та 3,1-метрову колісну базу – проти майже 5-метрового Porsche Taycan з 2,9-метровою колісною базою. Крім того, мають відрізнятись й типи кузова: новітній електромобіль Porsche Panamera збереже 5-дверне виконання, а Porsche Taycan буде класичним седаном. Доля універсалів для двох моделей не відома. Можливо їх нішу повністю займуть електричні версії нових кросоверів Porsche Macan та Cayenne, що мають дебютувати у 2024-2025 рр., проте будуть побудовані на платформі РРЕ.