Samsung Odyssey OLED G8 — перший ігровий OLED-монітор компанії

Samsung анонсувала свій перший ігровий OLED – Odyssey OLED G8. Компанія обіцяє продемонструвати його на виставці IFA 2022, яка проходитиме в Берліні з 2 до 6 вересня.

Це 34-дюймовий монітор, дизайн якого помітно відрізняється від попередніх моделей у лінійці Odyssey (навіть від моделі з майже такою самою назвою – Odyssey Neo G8), хоча й має схожі риси. У корпуса Odyssey OLED G8 більше прямих ліній (наскільки це можливо у монітора з вигнутим екраном), а фірмова система RGB-підсвічування Core Lighting Plus на задній панелі отримала відчутний “апгрейд”.

У пресрелізі Samsung зазначає, що у моніторі поєднується OLED-панель з технологією Quantum Dot — тож можна зробити припущення, що це фірмовий QD-OLED (хоча в явному вигляді такий термін у пресрелізі й не використовується).

Щодо технічних характеристик — роздільна здатність панелі 3440х1440 точок, співвідношення сторін 21:9, максимальна частота оновлення 175 Гц, час реакції 0,1 мс, радіус кривини 1800R (тобто 1,8 м — це суттєво “пласкіша” панель, ніж у тому ж Odyssey G9, де кривина становить 1 м). Максимальна яскравість не повідомляється, але наявність сертифікації VESA DisplayHDR 400 True Black дозволяє припустити, що вона становить 400 кд/м². Також відомо, що монітор підтримує технологію адаптивної частоти AMD FreeSync Premium.

Цікавою особливістю Odyssey OLED G8 є наявність вбудованої платформи Samsung Gaming Hub, яку компанія анонсувала для власних телевізорів та “розумних” моніторів на початку року. Ця платформа дозволяє власникам таких пристроїв грати в ігри у стримінгових сервісах Nvidia GeForce Now, Google Stadia або Xbox Game Pass без консолі або ПК. На жаль, поки що Samsung Gaming Hub працює лише в деяких країнах (США, Велика Британія, Канада, Німеччина, Франція тощо), і Україна серед них не значиться.

Samsung Odyssey OLED G8 надійде у глобальний продаж у четвертому кварталі 2022 р., інформації щодо очікуваної вартості наразі немає.

Більше коментарів!