Elsonic EK-MD088 – вертикальний монітор для соціальних мереж

Монітори стають все ширшими, а колонки в соціальних мережах — все вужчими, і на великому екрані з пропорціями 21:9 вони виглядають як тонка стрічка посеред безкрайнього білого поля. Якщо ви не уявляєте роботу за комп’ютером без періодичної перевірки “соціалок”, в нагоді може стати новий “вертикальний” монітор, розроблений виключно для них.

Компанія Elsonic (суб-бренд японської фірми Nojima) спочатку спеціалізувалася на виробництві LED-ламп, але наразі виробляє телевізори та іншу техніку — і ось зараз вона анонсувала невеликий, всього 8,8” діагоналлю, десктопний монітор, який пропонується використовувати як допоміжний екран для соціальних мереж. Співвідношення сторін у нього — дуже незвичне 7:32, роздільна здатність — 420×1920 пікселів. Щодо типу панелі, виробник її зазначає як TFT, тож очікувати на великі кути огляду чи якісні кольори, швидше за все, не варто. Частота оновлення складає стандартні 60 Гц, максимальна яскравість — 300 ніт.

Для живлення використовується роз’єм USB Type-C, але відеосигнал ним передати не вийде — виробник чомусь не передбачив такий варіант, тож до комп’ютера або ноутбука Elsonic EK-MD088 треба буде під’єднувати ще й за допомогою кабелю miniHDMI. Монітор очікувано невеликий та легкий — габарити приблизно 8×2х25 см, вага 248 г. Підставка, судячи з офіційних фото, дозволяє міняти кут нахилу екрану або взагалі покласти його на стіл. Наразі невідомо, чи буде цей монітор продаватися за межами Японії, а на своєму ринкові він очікується в лютому наступного року за орієнтовною ціною в 14,800 єн (приблизно $130).

Більше коментарів!