Ще у квітні колишній IT-директор «ПриватБанку» та співзасновник Monobank Дмитро Дубілет закликав українські продуктові компанії до партнерства, щоб створити альтернативу 1С та іншому російському програмному забезпеченню для бізнесу. Схоже, він справді провів весь цей час з користю, адже сьогодні оголосив про запуск нової компанії Navkolo.

«Місія Navkolo — надавати круті ІТ-сервіси для малого та середнього бізнесу. Сьогодні в нас є два модулі — бухгалтерія та автоматизація торгівлі. Далі з’являться інші сервіси для різних функцій та сегментів» – пише Дубілет.

На думку підприємця, навіть якщо не брати до уваги, що 1С – це російський продукт, український бізнес вже давно мав би відмовитися «від цих жахливих програм 90-х років».

Однак, Navkolo не буде прямою заміною 1С чи іншого російського ПЗ, адже компанія не розроблятиме програмне забезпечення самостійно. Вона буде працювати як платформа та системний інтегратор, що перевіряє та надає бізнесу рішення українських розробників.

«Navkolo — це екосистема. Ми не створюємо сервіси самостійно, а дуже ретельно відбираємо продукти інших українських компаній та інтегруємо їх, починаємо розвивати разом. Коли якийсь сервіс інтегровано у Navkolo, це значить, що він пройшов нашу перевірку на юзабіліті, функціональність, перспективи розвитку тощо» – зазначає Дубілет.

Водночас сервіси Navkolo будуть мати єдину реєстрацію, службу підтримки (телефон та чат), та обіцяють зручну взаємодію з державними органами, між собою та спільний білінг.

На цей час компанія пропонує два рішення:

  • Navkolo.Бухгалтерія – реалізація, придбання, необоротні активи. Зарплата і персонал. Податки, звітність. Запаси та виробництво. Каса і банк. Інтеграція з клієнт-банком. ЗЕД, імпорт-експорт. Партнером проєкту та розробником є Bookkeeper;
  • Navkolo.Торгівля – складський облік, робота з цінами, розрахунки з клієнтами та постачальниками, підключення обладнання, кадровий облік, CRM, ведення витрат та детальна аналітика. Партнером проєкту та розробником став DNTrade.

Для підприємців, які хочуть спробувати Navkolo, Дубілет пропонує залишити контакти на сайті проєкту та почекати на запрошення. Поки що, Navkolo знаходиться у бета-версії, тому користувачам запропонують перший місяць безплатно та знижку 50% на наступний рік. На сайті компанії вказано, що Navkolo.Бухгалтерія обійдеться у 249 грн/місяць за одну юридичну особу (ТОВ або ФОП), а Navkolo.Торгівля у 599 грн/місяць за одну торгову точку. Але не вказано, це вартість без знижки для бета-тестерів чи вже з нею.

Окрім того, на сайті Navkolo згадується про ще один сервіс navkolo.прро – програмний РРО з офлайн режимом та необмеженим доступом до чеків та звітів, про який Дубілет не згадує у своїй публікації. Його вартість складає 149 грн/місяць за одну касу.