Згідно з дослідженням Deloitte, станом на минулий рік, середньостатистична американська родина має 25 підключених до інтернету ґаджетів. Починаючи зі смартфонів та лептопів, у користувачів ще є «розумні» телевізори та колонки, різні побутові прилади, враховуються навіть автівки. Тому очікується, що всі ці ґаджети зможуть працювати разом, створюючи зручну екосистему для користувача. Звісно, за допомогою Google.

Для цього компанія займається окремим SDK, який допоможе будувати застосунки таким чином, щоб вони могли працювати разом з поміж різними пристроями. Як приклад компанія наводить ситуацію із замовленням їжі: щоб не передавати один смартфон через всю компанію друзів, всі користувачі можуть одночасно під’єднатися до замовлення зі своїх пристроїв та обирати страви.

Google працює над покращенням роботи застосунків між різними пристроями

Також прикладами можуть бути підхоплення читання статті з одного пристрою на іншому, прокладанням маршруту поїздки пасажиром тощо.

По суті, це розширення можливостей функції Nearby Share, яке буде дозволяти встановити зв’язок різних пристроїв. Наразі вона отримує розширений набір API для Device discovery (пошуку пристроїв), Secure connections (встановлення захищеного зв’язку), та Multi-device Sessions (об’єднані сесії з декількома пристроями).

Зв’язок між ґаджетами може встановлюватися за допомогою Wi-Fi, Bluetooth та UWB (ultra-wideband). 

Наразі для розробників доступна така можливість для смартфонів та планшетів з операційною системою Android. Але у майбутньому Google планує підтримку більшої кількості пристрої та систем, включно з iOS та Windows. Точних планів та строків у компанії все ще немає, тож не варто розраховувати на такі можливості найближчим часом.