Новітній електромобіль BMW i4 у своїй найбільш потужній версії М50 пропонує два електродвигуни, що розвивають пікову короткочасну потужність 544 к.с. та крутний момент 795 Нм (довготривала потужність та момент 469 к.с. та 729 Нм відповідно). Отже, питання з потужністю не стоїть. Тому створюючи тюнінг-варіант BMW i4, спеціалісти AC Schnitzer приділили увагу геть іншому.

Наприклад, електромобіль отримав нові пружини та зменшення кліренсу на 20-25 мм, також передбачені проставки на маточини коліс – це дозволяє встановити фірмові 19-або 20-дюймові диски від AC Schnitzer. Крім того, електромобіль отримає змінену аеродинаміку: накладки на передньому бампері, різноманітні сплітери та спойлери тощо.

Також змінюється і салон: пропонуються алюмінієві накладки на педалі, спортивне кермо й нові пелюстки тощо. Навіть передбачені накладки на перемикач iDrive та тримач для ключа. А ще такий електромобіль отримує власну назву – AC Schnitzer ACS4 i50.

Однак неможливо залишити без уваги питання: чи можливо збільшувати потужність електродвигунів завдяки сторонньому тюнінгу? А можливо краще встановлювати інші редуктори для покращення динамічних якостей? Та й чи потрібно взагалі робити тюнінг для електромобілів? А як ви вважаєте?