Бізнес смартфонів Google Pixel ніколи не був для компанії основним, що періодично підтверджувалося технічними проблемами, з якими зіштовхувалися користувачі флагманських смартфонів лінійки. Однак, дані аналітичної фірми Canalys за 2 квартал 2022 року показують, що на відміну від попередньої, зовсім нішевої серії Nexus, Google Pixel непогано продаються у Північній Америці, основному ринку для компанії.

У 2 кварталі 2022 року частка смартфонів Google на північноамериканському ринку зросла аж на 230% у порівнянні з тим же кварталом минулого року, та тепер складає 2%.

Виявляється, Google Pixel непогано продаються та займають вже 2% на ринку Північної Америки

Варто зазначити, що відносно таких великих гравців, як Apple та Samsung з частками 52% та 26%, результат Google виглядає не так вже й навдивовижу. Хоча для компанії, для якої смартфони не є основним бізнесом, показати зростання у 230% та увійти в топ-5 виробників для Північної Америки – це дуже добрий результат.

Проте, жоден зі смартфонів Pixel поки не входить до десятки найпопулярніших моделей, які найбільше постачалися у 2 кварталі.

Виявляється, Google Pixel непогано продаються та займають вже 2% на ринку Північної Америки

Тут перші п’ять сходинок ділять смартфони Apple, а далі йдуть моделі від Samsung та одна Motorola. Як видно, iPhone 13 mini вибивається серед інших пропозицій Apple та займає передостанню сходинку.

Саме через недостатні на думку менеджерів компанії продажі, продовження для iPhone 13 mini не буде, навпаки, Apple додасть до базової лінійки iPhone 14 модель з більшим екраном, що отримає приставку Max.