З моменту виходу електрокарів Tesla, всі вони мали активне підключення до мережі стільникового зв’язку. Він використовується для навігації, забезпечує преміальні функції автівки та дозволяє користуватися інтернетом. Наразі в США зв’язок працює в мережі AT&T.

SpaceX запускає нові супутники Starlink, які також зможуть забезпечити мобільний зв’язок для смартфонів. Відповідне оголошення компанія зробила разом з T-Mobile.

Офіційний акаунт Tesla в Twitter запитав у Ілона Маска, чи буде такий зв’язок працювати для електромобілів, на що Маск коротко відповів «Так».

Варто зазначити, що таке підключення не розраховане на високу швидкість. Очікується, що абонент отримає швидкість з’єднання у 2-4 Мбіт/с, чого буде достатньо для розмов, але навряд вистачить для стрімінгу відео (у випадку з автівками, це можливість подивитися зображення з камер у режимі реального часу).

Також таке підключення не буде використовуватися постійно. Якщо наземна лінія зв’язку буде доступною, автівка використовуватиме її. А от в «мертвих зонах», де немає такої мережі, має використовуватися супутник. Саме на це і розрахована така функціональність.

Можливо, не всі авто Tesla зможуть працювати з такою мережею, адже моделі, випущені до 2015 року мають лише 3G-модеми. Апгрейд до LTE в США обійдеться власнику у $200.