Анонс The Expanse: A Telltale Series, гри за відомим телевізійним циклом The Expanse (який, своєю чергою, заснований на однойменній серії науково-фантастичних романів Джеймса Корі), відбувся ще у грудні 2021 року, під час церемонії The Game Awards. І от зараз, на відкритті виставки Gamescom видавець гри, Telltale Games поділився першою детальною інформацією про стан проєкту.

The Expanse: A Telltale Series розробляється студією Deck Nine (Life Is Strange), автори кажуть, що вона відрізнятиметься від попередніх ігор Telltale Games завдяки “деяким новим геймплейним елементам”. Гра виступає приквелом до телесеріалу, головною героїнею стане Каміна Драммер, капітан корабля “Артеміс”, яка, типово для ігор Telltale, опиняється у скрутних обставинах і має приймати нелегкі рішення. Фанати серіалу, безперечно, належним чином оцінять той факт, що Каміну у грі озвучує актриса Кара Джі, яка зіграла цю роль в серіалі.

До речі, нинішній Telltale Games має досить опосередковане відношення до розробника таких відомих ігор як The Walking Dead, The Wolf Among Us, Tales from the Borderlands тощо — оригінальна Telltale Games закрилась у 2018 р., після чого новоутворена LCG Entertainment придбала права на більшість її інтелектуальної власності та працює відтоді під торговою назвою Telltale Games.

The Expanse: A Telltale Series має вийти влітку 2023 р., подивитися на перші геймплейні кадри та послухати розробників можна в офіційному трейлері.