Майбутній електричний позашляховик Mercedes EQG має отримати інноваційний акумулятор нового типу, що значно збільшить його автономність на одному повному заряді. Про це повідомляє видання AUTOCAR.

Нагадаємо: концепт-кар Mercedes EQG датується 2021 роком, але він заглядає набагато вперед. Це такий собі натяк на «G-клас із батарейкою» що має з’явитись 2025-го: лишень погляньте на спільні риси дизайну, характерні для автомобілів G-клас. Але також присутнє світлодіодне підсвічування та глянцеві панелі, що характерно для електромобілів Mercedes EQ-серії.

Отже: перед нами G-клас, але із батарейкою. І саме акумуляторна батарея має стати однією з найцікавіших технічних інновацій майбутнього серійного електромобіля.

Адже очікується використання акумулятора, що розроблено спільно з американською компанією Sila Nanotechnologies. Така батарея має вирізнятись зміненим хімічним складом внутрішніх речовин, що дозволить на 20-40% підвищити ефективність накопичення енергії у порівнянні з уже наявними акумуляторами. То ж загалом це дозволить збільшити запас ходу нового електромобіля без суттєвого зростання розмірів та ваги акумулятора.