Tesla підіймає ціну на преміальну систему допомоги водію Full Self-Driving. 21 серпня генеральний директор компанії Ілон Маск оголосив, що автопілот подорожчає на 25% до $15 000. Зміни відбудуться 5 вересня після випуску версії FSD Beta 10.69.2, повідомляє CNBC.

Зараз користування FSD коштує власникам Tesla $12 000 або $199 на місяць за передплатою. Усі нові автівки Tesla мають стандартний пакет допомоги водію, до якого входять функції «Круїз-контроль з урахуванням руху» та «Автокермо». Вони автоматично утримують автомобіль по центру смуги та дозволяють рухатися зі швидкістю потоку.  

Full Self-Driving, окрім цього, має функції контролю знаків та навігації на автопілоті. Це дозволяє автомобілю самостійно розпізнавати дорожні знаки й сповільнюватись, проїжджати з’їзд і заїзд на автомагістраль з увімкненими сигналами повороту, змінювати смугу тощо. 

Хоча деякі з цих функцій доступні у дешевшій версії Enhanced Autopilot, тільки власники преміальної підписки можуть подати запит на доступ до FSD Beta. Щоб отримати його та зберегти, водії мають отримати високу «оцінку безпеки» від виробника.

Попри «розумність» усіх систем, Tesla закликає водіїв залишатись уважними під час руху й бути готовими взяти на себе керування автомобілем у будь-який момент. Нагадаємо, що компанію звинувачують у перебільшенні реальної здатності до автономної їзди. Посадовці у США стверджують, що описи на сайті наводять на думку про здатність автівки рухатись самостійно, без уважної участі людини.