Попри постійні російські обстріли, у тому числі по заводах-виробниках та логістичних центрах, українські військові логісти продовжують постачати до війська високоточну зброю. З початку повномасштабного вторгнення вони перевиконали план з ракетно-артилерійського озброєння на 600 відсотків! Про це йдеться у відео, оприлюдненому Генеральним штабом ЗСУ.

Взагалі-то, логісти – це справжні неоспівані герої цієї війни. Навіть уявити складно, якою непростою задачею є своєчасне забезпечення усіх підрозділів хоча б лише артилерійськими снарядами різних калібрів та призначення. На фронті такої протяжності, з нашими дорогами та їх відсутністю, під обстрілами, при постійному переміщенні підрозділів і зі справжнім зоопарком калібрів, як радянських, так і натівських. І це ми ще не згадували про заміну стволів, технічне обслуговування та ремонт.

Кажуть, у воєнних істориків є приказка: «Дилетанти вивчають тактику, любителі – стратегію, а професіонали – логістику!». Тому що тактика допомагає виграти бій, стратегія – битву, а логістика – війну. Спитайте у британців і американців, які саме бездоганною логістикою, а не гарматним м’ясом забезпечили перемогу над Німеччиною.

Тож слава нашим воїнам, слава логістам, слава ЗСУ!

P.S. На відео ракета 5В27Д-М2 для української модифікації ЗРК С-125М «Печора».