Lego вирішили відродити традиційне використання лінзи Френеля – складної пилкоподібної лінзи, яка складається з окремих концентричних кілець або поясів невеликої товщини. Вона фокусує світло ефективніше за звичайні лінзи, залишаючись при цьому тоншою й легшою. Зараз цю технологію використовують у прожекторах та VR гарнітурах, однак винайдена вона була ще у 1820 році Огюстом Френелем для використання у маяках. 

Лінза повернеться до свого найпершого призначення у новому моторизованому маяку. Набір складатиметься з 2065 деталей і коштуватиме $300 – іграшка скоріше для дорослих, захоплених моделюванням. 

Дизайн фігурки частково відтворює Кордуанський маяк у Франції, на якому вперше встановили розробку Френеля. Завдяки моторизації від Lego його модель має обертовий механізм. Лінзи, встановлені у 1823 році на Кордуанському маяку, так само могли обертатися. 

Новий роботизований маяк Lego має працюючу лінзу Френеля і може обертатися
Кордуанський маяк у Франції

Lego також подбали про деталі. У наборі є й акуратний будиночок з каміном, що живиться від батарейок, і печера зі скарбами, і хвильки, що плескаються на берег. Компанію доглядачу маяка складуть кіт, риба і морська птаха. 

Набір надійде у продаж 1 вересня.