На днях в Індії дебютував новий хетчбек Suzuki Alto: це вже третя генерація моделі, що створюється та виробляється разом з індійською місцевою компанією Maruti. Відповідно до віянь часу, новий автомобіль став більшим, потужнішим, кращим за попередника.

Але бюджетну суть Suzuki Alto приховати непросто. Наприклад, він має 13-дюймові колеса з ковпаками (ок, це прийнятно для недорогого авто), але не має навіть заднього «двірника»: оце вже неприємна «економія на сірниках»…

Одначе в інших питаннях автомобіль непоганий вигляд, як для малюка А-класу: загальна довжина Suzuki Alto K10 складає лише 3,53 метра, а колісна база трошки не дотягує до 2,4-метрової позначки. Проте навіть у цих метрах вдалось створити повноцінний салон, під капотом оселився 1-літровий 67-сильний двигун (на що натякає індекс «K10» у назві моделі), а у якості трансмісії використовується або 5-ступенева МКПП, або простенький «робот». Хай навіть це «робот» з одним зчепленням – однак все одно виходить хоч якісь «автомат».

Крім того, варто відзначити нормальну комплектацію: вже у базовій версії є система ABS та фронтальні подушки безпеки, датчики паркування, система «стоп-старт» для двигуна, цифрова панель приладів. А у якості опцій пропонуються кондиціонер, хром-пакет, електричні склопідіймачі, сенсорний 7-дюймовий дисплей тощо.

Звісно, найголовніше питання – це вартість автомобіля. Так ось, базова версія Suzuki Alto K10 коштує від $5 тис., а максимальне виконання автомобіля обходиться в $7,5 тис. І такий рівень цін одразу знімає всі скептичні зауваження до Suzuki Alto K10, чи не так?