Компанія vivo вже демонструвала смартфон, задня сторона якого за допомогою фотохромного скла змінювала колір під дією ультрафіолетових променів. Це була модель V23. Сьогодні вона отримала оновлення — vivo V25 Pro.

Це смартфон середнього класу, акцент якого, звісно, робиться саме на незвичній особливості його корпусу. Модель має два основні кольори — Pure Black та Sailing Blue. Але саме останній під прямими сонячними променями змінює відтінок з, як зазначає компанія на своєму сайті, clear sky («чистого неба») на deep sea («глибоке море»).

Серед іншого це доволі звичний пристрій для своєї категорії, хоча й з певними покращеннями. Корпус складається зі скла з обох сторін та має габарити у 158,9×73,5×8,6 мм з вагою 190 грамів. Ближче до боковин корпусу воно трохи загнуте, як це раніше зустрічалося у флагманських смартфонів. Також пристій захищено лише від бризків води, а не занурення у неї. 

Вся фронтальна частина відведена для 6,56-дюймового AMOLED-дисплея з невеликим вирізом для камери. Його роздільна здатність складає 2376×1080 пікселів, а частота оновлення — 120 Гц. Є підтримка HDR10+, а максимальний рівень підсвічування становить 1300 кд/м².

Додатково під дисплеєм є оптичний сканер відбитків пальців.

Представлено vivo V25 Pro — новий смартфон, який змінює колір під дією сонячних променів

В основному блоці камер розміщено три сенсори: ширококутний 64-мегапіксельний з ƒ/1.89, надширококутний з 8 МП та ƒ/2.2, а також 2-мегапіксельне макро з ƒ/2,4. Фронтальна камера має роздільну здатність 32 МП та значення апертури у ƒ/2,45.

Всередині працює MediaTek Dimensity 1300, а комплектації пам’яті мають дві опції: 8/128 та 12/256 ГБ. Смартфон підтримує роботу в мережах 5G, має Wi-Fi стандарту ac, Bluetooth 5.2 та працює з популярними системами навігації. Серед іншого не зазначено NFC, але можна припустити, що підтримка може залежати від регіону продажів (минула модель, яка продавалася в Україні, мала NFC).

В якості операційної системи використовується Android 12 з фірмовою оболонкою Funtouch OS 12.

Підтримкою роботи займається акумулятор місткістю 4830 мА•год. В комплектації є зарядний пристрій з можливістю 66-ватної швидкої зарядки (40% за 15 хвилин та 71% за 30). Зазначається, що смартфон буде корегувати її потужність в залежності від сценаріїв використання.

Представлено vivo V25 Pro — новий смартфон, який змінює колір під дією сонячних променів

Старт продажів намічено на кінець серпня в Індії. В залежності від комплектації його ціна становитиме приблизно $450 та $500 відповідно. Інформації стосовно українських цін наразі немає.