Новий кросовер Dodge Hornet: італійське коріння та майже 300 «коней» під капотом

Зустрічаємо компактний кросовер Dodge Hornet – американського брата-близнюка моделі Alfa Romeo Tonale. Лише погляньте на схожість кузова та розмірів, ідентичність профілю тощо. Навіть вироблятись новий Dodge Hornet буде в Італії. Проте все ж моделі Dodge Hornet намагались надати фірмових рис – наприклад, в дизайні фар або у повітроводах на капоті.

Можливо, ці повітроводи встановлено недарма. Адже кросовер Dodge Hornet буде пропонуватись у версії GT, що має 2-літровий «турбо» потужністю 265 к.с. та 9-ступеневу автоматичну трансмісію. Іншим варіантом виступає ще більш потужний PHEV-гібрид Dodge Hornet R/T, котрий поєднує 1,3-літровий двигун та 90-кіловатний електромотор на задні осі – то ж загалом потужність сягає 285 «коней». А завдяки використанню акумулятора на 15,5 кВт·год, гібридний кросовер Dodge Hornet здатен подолати відстань до майже 50 км виключно на електроприводі. При цьому повна зарядка акумулятора потребує лише 2-2,5 години.

До речі, обидва варіанти Dodge Hornet – як GT, так і R/T – мають перемикач режимів керування «стандартний» або «спортивний», на додачу до якого гібрид пропонує ще й власні налаштування: E-Save, Hybrid, Electric. Крім того, обидва варіанти Dodge Hornet цілком виправдовують свої спорт-натяки важливими деталями конструкції: повністю незалежна підвіска, амортизатори Koni, гальма Brembo тощо.

В салоні водія та пасажирів очікують спортивні сидіння у чорно-червоному оформленні, цифрова панель приладів на основі 12,3-дюймового монітора, мультимедійна система Uconnect 5 з сенсорним 10,25-дюймовим дисплеєм. Серед іншого високотехнологічного обладнання – варто відзначити комплекс систем автономного керування другого рівня (ADAS Level 2).

Ще одним цікавим пунктом автомобіля Dodge Hornet є його ціна: менш як $30 тис. за версію GT, яка вже доступна для замовлення. Перші автомобілі будуть вироблені та передані дилерам для продажів до кінця поточного року. А на початку 2023-го стартують продажі й гібридного варіанту Dodge Hornet R/T PHEV.

Більше коментарів!