Дебют нового Skoda Kodiaq: еволюція – шлях до успіху?

Свого часу автомобіль Skoda Kodiaq став першим великим 7-місним кросовером для компанії Skoda Kodiaq й це гарантувало йому успіх ще на момент початку кар’єри. Так воно й сталось: за весь час існування кросовер Skoda Kodiaq першого покоління розійшовся по світу у кількості майже 842 тис. екземплярів. Тепер прийшов час для наступника. Отже, що запропонує Skoda Kodiaq другого покоління, аби підтримати та розвинути успіх?

Традиційний дизайн та збільшення розмірів

Ось швидко погляньте на зовнішність автомобіля спереду – й може здатись, що це лише глибокий рестайлінг «першого» Skoda Kodiaq: двоповерхові фари, широка решітка радіатора, дещо змінений бампер. Проте погляд на бокові частини або ззаду не дає сумніватись – перед нами й справді геть новий автомобіль! Тому, що головними рисами дизайну збоку є широка задня стійка з оформленням «темний хром», а ось позаду варто відзначити вузькі С-подібні ліхтарі.

Насправді змін чимало. Наприклад, відтепер для Skoda Kodiaq пропонуються новітні фари TOP LED Matrix що мають на 50% більше елементів світла (загалом 36 елементів) та видають на 15% більше потужність освітлення. Решітка радіатора теж може мати декоративне точкове підсвічування. Кросовер Skoda Kodiaq другого покоління отримав нові колісні диски розміром від 17 до 20 дюймів та нові кольори кузова – включно з ось таким насичений бронзовим забарвленням.

А ще новий Skoda Kodiaq можна одразу впізнати, якщо буде лінійка під рукою: адже автомобіль додав чималі 6 сантиметрів. Так, довжина новинки складає 4,76 метра, ширина дорівнює 1,86 метра, висота сягає 1,66 метра. Колісна база простягнулась на 2,79 метра. Новий Skoda Kodiaq – це все також один з найбільших автомобілів марки.

Одночасно з дебютом основної моделі Skoda Kodiaq також представлено і її спорт-версію. Всі зміни стосуються лише декору: накладки на бамперах, пофарбовані молдингі, власні колісні диски; плюс покращена комплектація. Такий «спортивний» кросовер Skoda Kodiaq виглядає й справді гарно! Але насправді цікавіша інша версія…

Вперше для Skoda Kodiaq – гібрид з можливістю підзарядки

Відповідно до сучасних тенденцій, кросовер Skoda Kodiaq став більш електрифікованим. Вперше для моделі, запропоновано гібрид з можливістю підзарядки: поєднання бензинового двигуна 1.5TSI та електромотору пропонує нам 204 к.с. потужності, а доволі великий акумулятор (майже 26 кВт·год) обіцяє нам запас ходу близько 100 км на електроприводі. Непогано!

Звісно будуть запропоновані й інші двигуни – два бензинові та два дизельні. Гаму відкриває варіант бензинового 150-сильного мотора 1.5 TSI з технологією «м’якого гібрида» та переднім приводом, наступним варіантом є 204-сильний бензиновий мотор 2.0 TSI у поєднанні з повним приводом. Дизельні двигуни TDI завжди 2-літрові, проте теж є вибір потужності та типу приводу – або 150-сильна версія та передній привод, або 193-сильна версія та повний привод.

Цікаво, що для всіх версій Skoda Kodiaq другого покоління коробка передач DSG відтепер включена у стандартну комплектацію. І це впливає не лише на техніку, але й на салон автомобіля…

Всередині – більше простору, більше вигадки, більше розмір дисплеїв

Зрозуміло, що зі зростанням розмірів автомобіля відповідно збільшився й внутрішній простір: більше місця для ніг задніх пасажирів, більше об’єм багажника. Так, стандартна 5-місна версія пропонує 910-літровий багажник з можливістю збільшення до 2105 літрів. Натомість 7-місна версія (так-так, буде й 7-місний варіант) пропонує багажник об’ємом 340/845/2035 літрів в залежності від положення сидінь. А ще 7-місна версія готова запропонувати додаткові 15 мм над головами пасажирів третього ряду – має стати більш зручно.

Однак чимало цікавого не лише в загальних розмірах, міліметрах, літрах, але й в деталях інтер’єру. Наприклад, завдяки обов’язковому використанню «автомата», його селектор вдалось перенести під кермо – відповідно, це звільнило простір для великої зручної ніші на центральному тунелі. До речі, серед іншого там можна знайти бездротові зарядки потужністю 15 Вт з охолодженням.

А ще в салоні нового Skoda Kodiaq можна знайти «розумні перемикачі»: вони відповідають за керування «кліматом», підігрівом сидінь, гучністю аудіосистеми, перемиканнями режимів руху тощо. Ну й, звісно, не обійшлось без дисплеїв: кольоровий 10-дюймовий «віртуальний кокпіт» як панель приладів та 10- або навіть 13-дюймовий сенсорний дисплей для керування мультимедійною системою.

Це лише перша інформація про новий автомобіль Skoda Kodiaq; потім будуть дати запусків в різних країнах, певні версії в залежності від ринку, розширення модифікацій тощо. Проте навіть зараз вже все вказує на те, що автомобіль другого покоління стане гідним наступником попередника та знайде чимало покупців.