Перший Doom за сучасними мірками настільки непримхливий, що його запускали на калькуляторі й навіть на детальці Lego, та нещодавно довели, що у гру можна повноцінно пограти на тракторі. Дослідник з питань безпеки Sick Codes разом із моддером Skelegant запустили Doom на дисплеї трактора John Deere і показали це на хакерській конференції Def Con у Лас-Вегасі. 

У відео, поширеному Sick Codes, видно, як гра запущена напівпрозорим шаром над користувацьким інтерфейсом трактора. За словами дослідника, робота зайняла кілька місяців. Щоб запустити Doom, їм довелось зламати систему Linux, яку використовують на John Deere 4240. У експерименті використали версію Doom, у якій гравець їздить полем із кукурудзою на тракторі, знищуючи ворогів. 

Експеримент мав і практичний інтерес. Sick Codes не лише зламав систему, а й представив новий джейлбрейк, який надав йому root-доступ до системи трактора. Це потенційно можуть використати фермери, щоб обійти блокування програмного забезпечення та ремонтувати трактори самостійно, що John Deere зараз забороняє та через що виробника постійно критикують.

Щоб отримати доступ, хакеру довелось припаяти контролери безпосередньо до плати трактора. Однак він говорить, що можна розробити інструмент, який дозволить простіше робити джейлбрейк системи.