Цілком можливо. Про це заявляє видання AUTOCAR з посиланням на високопосадовців компанії BMW. Нагадаємо: цього року підрозділ BMW M святкує власний 50-річний ювілей, то ж підготував багато цікавих автомобілів та оприлюднив плани на майбутнє. Серед найцікавіших нових моделей, варто відзначити кросовер BMW XM та згадку по майбутній седан BMW M5 нової генерації – їх має об’єднати надпотужний V8 з додатком у вигляді електромотора.

Останній пункт виявляється чи не найцікавішим. Адже останнім автомобілем з класичним ДВЗ є нове купе BMW M2. Після нього нас очікують електрифіковані версії автомобілів BMW M: різних моделей та різного рівня електрифікації, навіть 100% – тобто, повністю електромобілі. Адже підрозділ BMW M ставить за мету вже до 2030 року мати 50% електромобілів у загальному обсязі продажів, а до 2035 року перейти на продажі лише електромобілів. Й одним з цих перших електромобілів може стати нова генерація BMW M3!

Як стверджує Франк ван Міл (Frank van Meel), керівник відділу BMW M3, в цьому немає нічого страшного: «Історія BMW M3 змінюється – вона починалась з 4-цилиндрового двигун, потім ми перейшли на 6-цилиндровий та далі на V8, а зараз знову повернулись до «шістки», проте вже з турбіною. Більшості (90-95%) наших клієнтів важливо М-відчуття від автомобіля, а не те, як воно досягається, яким саме двигуном. Можливо, цей автомобіль стане електромобілем – однак все одно залишиться BMW M3».

Що ж, сподіваємось так зрештою і буде…