У рамках трансляції THQ Nordic Digital Showcase 2022 шведський видавець, який останнім часом прибрав до рук, здається, майже усі класичні ігрові бренди, продемонстрував новий трейлер покрокової тактичної стратегії Jagged Alliance 3, справжнього сиквелу знаменитої колись серії.

Судячи з трейлеру, нова частина, за яку відповідає болгарська студія Haemimont Games (Tzar: The Burden of the Crown, Tropico 3–5, Surviving Mars), буде максимально наближена по геймплею до класичних Jagged Alliance та Jagged Alliance 2, але врахує і деякі сучасні тренди в розробці ігор.

Цікаво, що гра з назвою Jagged Alliance 3 вже колись розроблялась. Ба більше, розроблялася двічі. Але того разу компанія Strategy First, яка тоді володіла торговою маркою Jagged Alliance, якогось біса зв’язалася з російськими розробниками. Які кинули видавця. Двічі! Перший раз це були Game Factory Interactive та MiST Land South, які «розробляли» Jagged Alliance 3D та Jagged Alliance 3 у 2004–2006 рр. Згодом «Акелла» та F3games, які поралися з грою у 2006–2009 рр.

До речі, новий Jagged Alliance 3, цього разу без російських розробників, але, на жаль, все ще з російським найманцем у команді, вже має сторінку у Steam. Тож додавайте гру до Списку бажаного. Впевнений, серед читачів «Межі» вистачає тих, у кого ігри серії Jagged Alliance викликають дуже приємні спогади.