Ілон Маск написав колонку для Управління кіберпростору Китаю – потужної організації, яка контролює безпеку даних для китайських компаній та цензурує місцевий інтернет спільно з державою. У провідному журналі організації він поділився власним баченням майбутнього та технологій, які варто розвивати, повідомляє Bloomberg. 

«Я хочу зробити все можливе, щоб максимально використовувати технології для досягнення кращого майбутнього для людства. З цією метою будь-яка сфера, яка сприяє сталому майбутньому, варта наших інвестицій», – зазначив мільярдер. 

У колонці він торкнувся вже знайомих тем про необхідність колонізувати Марс і перейти на електромобілі, що працюють на відновлюваній енергії. Маск також розповів про гуманоїдних роботів, які можуть використовуватись для догляду за літніми людьми. Китайські родини може зацікавити ця ініціатива – державна політика наполягає, щоб людьми похилого віку опікувались удома, тож автоматизована допомога звільнить більше робочих рук.

Не оминув мільярдер і власні компанії у кожній із зазначених сфер. Він називає SpaceX першим кроком до заселення міста на Марсі. Згадує про нейроінтерфейс Neuralink та нещодавно анонсованого гуманоїдного робота Tesla Bot. 

«Спочатку боти Tesla мають замінити людей у ​​повторюваних, нудних і небезпечних завданнях. Але ідея полягає в тому, щоб вони обслуговували мільйони домогосподарств, наприклад готували їжу, косили газони та доглядали за людьми похилого віку», – говорить Маск. 

Схоже, що мільярдер має великі плани на співпрацю з Пекіном. Китай є найбільшим у світі ринком електромобілів. У ньому також розташована Шанхайська гігафабрика Tesla та найбільший виробник батарей для електромобілів CATL.