Нещодавно компанія Mitsubishi оголосила про оновлення для моделі XPander Cross, яка пропонується в Індонезії, країнах Близького Сходу та Африки. Тобто: перед нами локальна модель, що навряд чи має шанси з’явитись в Україні. Однак від цього вона не стає менш цікавою – й оновлення Mitsubishi XPander Cross стало гарним приводом, аби розповісти про цей автомобіль детально.

Що таке Mitsubishi XPander?

Це мінівен та кросовер «в одному флаконі». Автомобіль Mitsubishi XPander з’явився 2017 року та запропонував поєднання вагоноподібного кузова й 7-місного салону з великим кліренсом та SUV-дизайном. Великі колеса, пласкі колісні арки, сміливі «розтини» бічних поверхонь кузова, окремо-виділений капот – все це нагадує кросовер. Причому запуск окремої модифікації Mitsubishi XPander Cross та оновлення основної моделі Mitsubishi XPander наприкінці 2021 року лише додатково підкреслили ці риси. Вийшла цікава суміш з максимальним акцентом на практичності.

Оновлення для Mitsubishi XPander Cross

Минув майже рік – і ось прийшов час оновлювати й модель Mitsubishi XPander Cross. Цей автомобіль побудований на основі Mitsubishi XPander, проте вирізняється додатковими накладками на передньому бампері та колісних арках, передбачені рейлінги на даху та власні колісні диски. Оновлення подарувало моделі Mitsubishi XPander Cross примітні Т-подібні фари та LED-ліхтарі. А серед технічних особливостей варто відзначити системи керування вектором тяги, що може покращити стабільність автомобіля на слизьких дорогах або на легкому бездоріжжі.

Крім того, автомобіль Mitsubishi XPander Cross відрізняється від звичайного варіанту Mitsubishi XPander власним салоном: зверніть увагу на передню панель та мультимедійну систему з 9-дюймовим дисплеєм (проти 8-дюймового). А ще зверніть увагу на 4-спицевеве кермо, за яким приховується цифрова панель приладів. Не виключено, що аналогічні зміни салону згодом запровадять і для автомобіля Mitsubishi XPander без позначення Cross.

Наче кросовер, але…

І ось головне «але»: маючи SUV-зовнішність та пропонуючи кліренс у 220-225 мм (в залежності від версії), автомобілі Mitsubishi XPander та Mitsubishi XPander Cross оснащуються безальтернативним двигуном 1,5 л 105 к.с. та переднім приводом. Про наявність більш потужного двигуна чи повного приводу не йдеться. Можна обрати лише коробку передач – традиційну «механіку» або «автомат» у вигляді CVT-варіатора. Тому саме технічна частина автомобілів Mitsubishi XPander та Mitsubishi XPander Cross зрештою й ставить навколо нього непросте питання – це ідеал чи провал?