Павербанки вже давно є звичними пристроями для сьогодення. Вони рятують, коли якийсь гаджет треба підзарядити під час довгої подорожі або за раптової відсутності електропостачання. Але здебільшого вони спроможні на зарядку смартфона, «розумного» годинника тощо, а не, скажімо, лептопа. Нова модель Anker 737 (PowerCore 24K) може не просто зарядити ноутбук, але й зробити це швидко.

Сам пристрій отримав відносно компактні, як для такої функціональності, розміри — 155,7×54,6×49,5 мм з вагою у 630 грамів. Все це через його батарею, яка містить в собі 24000 мА•год. За словами виробника, цього має вистачити, щоб 4,9 раза зарядити iPhone 13, 4,5 раза — Samsung Galaxy S22, або 1,3 раза — MacBook Air з процесором М1.

Anker випустив павербанк, здатний швидко зарядити не тільки смартфон, а й лептоп

При цьому він може видати потужність до 140 Вт, що у наведеному прикладі має наполовину зарядити новий 16-дюймовий MacBook Pro всього за 40 хвилин. Для підключення він має два порти USB-C та один USB-A, через які може одночасно заряджати три пристрої. Також він підтримує всі функції з останньої лінійки GaN-зарядних пристроїв, які компанія нещодавно представила.

Anker випустив павербанк, здатний швидко зарядити не тільки смартфон, а й лептоп

Додатково в Anker 737 є невеличкий дисплей, на який виводиться інформація про потужність зарядки підключених пристроїв, залишок зарядку батареї, очікуваний час зарядки тощо.

На повну зарядку павербанка також не потрібно багато часу — компанія заявляє, що на повне відновлення заряду потрібно лише 52 хвилини.

Anker випустив павербанк, здатний швидко зарядити не тільки смартфон, а й лептоп

Вартість Anker 737 складає $149.99.