Відомий виробник аксесуарів Anker випустив третє покоління зарядних пристроїв з використанням нітриду галію. Лінійка отримала назву GaNPrime. За словами виробника, це «найрозумніші, найпотужніші та найекологічніші коли-небудь створені системи заряджання для кількох ґаджетів».

Ці зарядні пристрої працюють з останньою версією фірмової технології PowerIQ 4.0, яка має кожні три хвилини опитувати порти та автоматично розподіляти напругу між ними в залежності від потреб підключеного ґаджета. Так, для прикладу, тривалість одночасного заряджання двох 14-дюймових MacBook Pro скорочується загалом на 62 хвилини.

Anker оновив лінійку GaN-зарядок — GaNPrime

Також за допомогою технології ActiveShield 2.0 зарядний пристрій збільшує частоту визначення температури на 75%. Це дозволить регулювати вихідну потужність для додаткового захисту підключеного пристрою. 

Використання нітриду галію також дозволило значно зменшити розміри зарядних пристроїв. Наприклад, 150-ватний блок живлення Anker 747 на 38% менший за 140-ватний блок від Apple. Разом з цим перехід від кремнію дозволяє зменшити викиди вуглецю на 30%.

Лінійка Anker GaNPrime складається з шести різних пристроїв потужністю від 65 до 150 Вт, кожен має декілька портів для одночасної зарядки різних пристроїв, а модель Anker 733 додатково оснащена батареєю місткістю 10000 мА•год. Їх вартість становить від $59,99 до $109,99.