«Укрзалізниця» у партнерстві з Mastercard оголосила про запуск власного мобільного застосунку, купити квитки на поїзд має стати зручніше. Окрім того, в додатку пасажири зможуть отримувати необхідну інформацію про відправлення.

Загалом, у застосунку «Укрзалізниця» користувачі зможуть:

  • Придбати квитки на всі поїзди далекого сполучення по Україні;
    повернути квитки;
  • Отримувати сповіщення про рейс та колію прибуття/відправки поїзду;
  • Знайти необхідний рейс та відповіді на поширені запитання щодо перевезень;
  • Отримати доступ до особистого кабінету зі збереженням історії рейсів та даних пасажирів для швидких повторних замовлень.

Тестування застосунку було проведене в липні, і відсьогодні він вже доступний для всіх користувачів на App Store та Google Play Market.

«Укрзалізниця» є прямим продавцем квитків через застосунок, а відтак вартість квитків для пасажирів має бути без додаткових комісій при оплаті. Пасажири зможуть оплатити квитки безпосередньо у мобільному застосунку цифровою карткою за допомогою Apple Pay, Google Pay, або ж можна ввести дані банківської картки та зберегти їх в застосунку для оплат.

Національний перевізник також зазначає, що наступним етапом його диджиталізації стане розробка нового сайту, єдиного порталу бортових послуг та розвиток онлайн-замовлення звичних залізничних сервісів: перевезення авто у вагоні, послуг вокзальних портерів, пошуку загублених речей та бронювання лаунжу.