Featured snippet – або блок швидких відповідей – знаходиться на самому початку пошукових результатів. Щоб зробити його ще якіснішим, Google шукатиме загальний консенсус щодо наданої інформації, яка підтвердить її достовірність. 

За допомогою останньої ШІ-моделі, Multitask Unified Model, пошук Google перевірятиме фрагменти текстів, що пропонуються як швидкі відповіді, з іншими високоякісними джерелами в інтернеті. Він зможе визначити, чи існує загальний консенсус щодо цієї інформації, навіть якщо джерела описують одну ідею за допомогою різних слів і понять. 

У Google стверджують, що ця «методика, заснована на консенсусі, значно покращила якість і корисність блоків швидких відповідей». Також блоки швидких відповідей з’являтимуться на 40% рідше для запитів із помилковим припущенням, оскільки короткий фрагмент тексту – не найкращий спосіб на них відповісти. 

У випадку, якщо штучний інтелект вирішить, що результати мають сумнівну якість, на сторінці показується попередження: «Схоже, що для цього пошуку небагато гарних результатів». Таким чином Google пропонуватиме перевірити джерело, яке шукає користувач, або спробувати інший запит. 

Крім цього, стає більш функціональним інструмент «Про цей результат». Це панель, яка з’являється після натискання трьох крапок поруч зі сніпетом і містить дані про сайт, з якого походить фрагмент тексту. Тепер тут також показуються дані про швидкість поширення публікації, відгуки на компанію та дані про її власників. Усе це допоможе вирішити, чи гідне довіри певне джерело. 

Нагадаємо, що ми почали публічну дискусію про те, що пошук Google має надавати користувачам з України результати з українських джерел та українською мовою.