Компанія Toyota відома своєю прихильністю високим стандартам виробництва, проте її спіткала невдача з першим повністю електричним позашляховиком bZ4X. Всього через два місяці після початку випуску авто, виробник був змушений відкликати його через проблему з ослабленням болтів втулки на колесі, що може спричинити його від’єднання під час руху.

Toyota пропонує викупити назад електромобілі bZ4X, бо вони можуть загубити колеса

Після виявлення проблеми в Toyota одразу закликали власників bZ4X не використовувати електромобіль та звернутися до свого місцевого дилера, щоб провести необхідні ремонтні роботи. Зазвичай в таких випадках, власник залишає авто на станції техобслуговування та отримує підмінний автомобіль. Але в Toyota пішли навіть далі.

Toyota пропонує викупити назад електромобілі bZ4X, бо вони можуть загубити колеса

Як зазначає Electrek, компанія пропонує клієнтам одразу кілька додаткових подарунків, щоб згладити завдані незручності, включно з кредитом у розмірі $5 000, розширеною гарантією та можливістю безплатної зарядки на станціях EVgo до кінця 2024 року. Проте, якщо власників bZ4X не влаштовують такі варіанти, Toyota зазначає, що готова викупити електромобіль назад за $42 000 або більше.

Toyota пропонує викупити назад електромобілі bZ4X, бо вони можуть загубити колеса

«Ми знаємо, що наші клієнти мають багато варіантів, коли справа доходить до покупки автомобіля. Ми цінуємо їхню лояльність і підтримуємо їх у цьому відкликанні», — йдеться в заяві Toyota, яку компанія надала виданню The Verge. «Однак, якщо клієнт не захоче використовувати надані варіанти, ми запропонуємо викупити його bZ4X». Toyota додає, що викуп залежить від стану та обставин власника.

Поки що в Toyota не мають відповіді, коли проблему може бути вирішено. Відкликання стосується приблизно 2700 автомобілів, але неясно, скільки з них було фактично поставлено. Під відкликання також потрапив електромобіль Subaru Solterra, який побудований на тій же платформі.