Криптовалютна компанія Nomad пропонує винагороду за повернення коштів, викрадених у неї під час хакерської атаки. Тоді стартап втратив $190 мільйонів, а зловмисники викрили ще одне вразливе місце у системі безпеки цифрових токенів. 

Хакери, які повернуть 90% викрадених токенів, будуть розглядатися як ті, хто прагне виявити вразливості, а не отримати злочинну винагороду. Вони можуть залишити собі 10% у якості винагороди за «роботу», повідомляє Bloomberg. 

Таких етичних хакерів керівництво крипто-стартапу обіцяє не переслідувати. На інших чекає відповідальність згідно із законом. 

«Ми будемо надалі працювати з нашими партнерами, розвідувальними компаніями та правоохоронними органами, щоб притягти до відповідальності всіх інших зловмисників у повній мірі згідно з законом», – говорить головний виконавчий директор Nomad. 

Nomad — це інструмент для передачі токенів через блокчейни, який допомагає зробити різні мережі сумісними. Мости стали одним зі слабких місць криптосектора після численних хакерських атак. За оцінками консалтингової компанії Chainalysis, у 2022 році з них було викрадено токенів на суму близько $2 мільярдів.