Virgin Galactic оголосила про угоду з Aurora Flight Sciences, що належить Boeing, щодо розробки та виробництва двох материнських кораблів наступного покоління. Материнські кораблі мають виводити космічні кораблі Virgin Galactic на висоту 15 км, де вони вмикатимуть ракетні двигуни та злітатимуть вище 90 км. 

Компанія Річарда Бренсона сподівається отримати перший з двох кораблів у 2025 році. Зараз вона має єдиний літак-носій VMS Eve, що здійснив свій перший політ у 2008 році. Про це йдеться у прес-релізі. Virgin не оголошує, як довго він ще зможе виконувати місії чи якого ремонту потребуватиме через те, що почне літати частіше.

«Материнські кораблі наступного покоління є невід’ємною частиною масштабування нашої діяльності. Їх буде швидше виробляти, простіше обслуговувати, і вони дозволять нам здійснювати значно більше місій щороку. Через свій масштаб і потужність Boeing Aurora – ідеальний виробничий партнер для нас. Оскільки ми створюємо флот, який зможе робити 400 польотів на рік з космодрому Америка», – говорить генеральний директор компанії Майкл Кольглазьє. 

Вважається, що 400 польотів на рік дозволять Virgin Galactic досягти прибутковості. Однак поки до цієї мети ще далеко. Космічний корабель VSS Unity не літав з липня 2021 року і не повернеться у роботу принаймні до четвертого кварталу цього року. 

Протягом першого кварталу цього року компанія оголосила про збитки у $93 мільйони. Проблема не у попиті на послуги – сотні клієнтів внесли депозит, щоб полетіти у космос на кораблях компанії. На сьогодні Virgin Galactic не може задовольнити цей попит із транспортом, який робить набагато менше рейсів, ніж очікувалось. 

Щоб задовольнити попит, компанія будує нове покоління космічних кораблів «Дельта». Перший такий корабель має почати польоти з корисним навантаженням у 2025 році – тоді ж, коли прибуде перший материнський корабель.