У YouTube є програма, яка дозволяє підписникам Premium отримати доступ до нових експериментальних функцій. В її рамках сервіс запустив можливість масштабувати відео через зведення-розведення пальцями на екрані (pinch to zoom), що дає змогу збільшувати картинку навіть у ландшафтному режимі.

Це трохи відрізняється від давно доступної для всіх функції, яка дозволяє заповнювати екран в альбомному режимі. Замість того, щоб заповнювати весь екран, масштабування пальцями дає змогу використовувати два пальці для збільшення масштабу відеоплеєра. Збільшивши його, користувач може рухати зображення й дивитися на частини відео ближче.

Якщо ви є підписником YouTube Premium, то можете знайти нову функцію в програмі YouTube на Android: просто торкніться фотографії свого профілю, а потім натисніть «Ваші переваги Premium». Звідти ви можете знайти сторінку «Спробувати нові функції» та ввімкнути функцію «Зведіть або розведіть пальці, щоб змінити масштаб». Може знадобитися деякий час, поки ви зможете спробувати цей новий інструмент.

Функція збільшення масштабу пальцем буде доступна лише до 1 вересня, що дасть користувачам YouTube Premium достатньо часу, щоб спробувати нову можливість та залишити відгук. Після цього в YouTube будуть вирішувати, чи потрібна вона надалі.