Разом з презентацією нового смартфона OnePlus 10T, компанія повідомила, що скоро користувачі почнуть отримувати оновлення операційної системи OxygenOS 13, звісно, на базі Android 13. З новою версією системи, як завжди, будуть зміни в дизайні та нові функції.

Зовнішність системи надихалася водою, що відповідно вплинуло на назву — Aquamorphic Design. Інтерфейс передбачає заокруглені краї, що «дозволяє одночасно існувати формі та функції». Також в ході дня кольори в системі ставатиму темнішими.

Смартфони OnePlus скоро почнуть отримувати OxygenOS 13 на базі Android 13

Оновлення також будуть в розділі Always-On екрану блокування. Туди тепер можна буде виводити Spotify та Bitmoji. Своєю чергою на робочий стіл буде легше виводити нові віджети, а запускати застосунки в папках можна буде не відкриваючи саму папку.

Знайома по ColorOS додаткова бокова панель (Sidebar) також буде у новій версії OxygenOS. Вона також дозволить «заховати» деякі застосунки або задати якісь дії, які швидко можна буде запускати з панелі.

Смартфони OnePlus скоро почнуть отримувати OxygenOS 13 на базі Android 13

Серед нових можливостей система отримає підтримку просторового аудіо (Spatial Audio) та Dolby Atmos, плавне перемикання звуку з навушниками та гарнітурами, Nearby Share та стримінг зображення з дисплея смартфона на пристрої з ChromeOS.

Функції безпеки з Android 13 також з’являться на смартфонах, а додатково компанія запропонує Private Safe 2.0.

Компанія не дає точні строки, кажучи лише coming soon. Першими смартфонами, які отримають оновлення, стануть OnePlus 10 Pro, а пізніше цього року й OnePlus 10T. Серед моделей, які також зможуть оновитися, зазначаються OnePlus 8, OnePlus 8 Pro, OnePlus 8T, OnePlus 9, OnePlus 9 Pro, OnePlus 9R, OnePlus 9RT, OnePlus 10 Pro, OnePlus 10R, OnePlus 10T. Серія Nord також може готуватися до нової ОС, а саме: OnePlus Nord 2, OnePlus Nord 2T, OnePlus Nord CE, OnePlus Nord CE 2, OnePlus Nord CE 2 Lite.