Компанія OnePlus офіційно представила новий смартфон OnePlus 10T з яким намагається повернутися до своїх джерел. Якщо ви давно слідкуєте за цим виробником, то пам’ятаєте, що починав він з випуску «вбивць флагманів» – моделей зі здебільшого топовими характеристиками, проте доступнішою ціною.

OnePlus 10T отримав топовий процесор та цінник від $649

Це була цілком робоча стратегія, яка дозволила компанії привернути увагу на старті та завоювати прихильність фанатів. Але останні декілька років OnePlus розширив модельний ряд, в якому з’явилися смартфони нижче середнього та середнього рівня, відповідно зросла й ціна флагманів. Виправдати її виробник навіть намагався угодою з відомим шведським виробником фотоапаратів Hasselblad, логотип якого з’явився на OnePlus 10 Pro. З усім тим, це тільки дратувало давніх фанатів. Схоже, спеціально для них компанія випустила модель 10Т, яка не є заміною чи продовження Pro-версії, а скоріше розширює цю лінійку.

OnePlus 10T отримав топовий процесор та цінник від $649

OnePlus 10T отримав топовий процесор Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 з графікою Adreno 730, 8 або 16 ГБ оперативної пам’яті LPDDR5, 128 або 256 ГБ вбудованого сховища UFS 3.1 2@LANE. Тобто платформа в новинці навіть потужніша, ніж в OnePlus 10 Pro, проте це не означає, що компанія обійшлася без спрощень.

OnePlus 10T отримав топовий процесор та цінник від $649

6,7-дюймовий сенсорний Fluid AMOLED дисплей в OnePlus 10T має роздільність 2412х1080 точок (394 ppi), що менше, ніж в Pro-моделі, проте інші характеристики на рівні: частота оновлення 120 Гц, HDR10+ та захисне скло від Corning.

Набір камер в моделі не тільки позбавився напису Hasselblad та фірмового інтерфейсу, але також став простішим. В OnePlus 10T використовується три основні модулі, головний з них: 50-мегапіксельний Sony IMX766 з діафрагмою f/1.8, фазовим автофокусом та оптичною стабілізацією. Це доволі популярна камера для моделей середнього рівня, наприклад, її використала компанія Nothing у своєму першому смартфоні phone (1). Інші два модулі теж не флагманські – це надширококутна 8-мегапіксельна камера з діафрагмою f/2.2, кутом огляду 119,9 градуса та електронною стабілізацією, а також 2-мегапіксельний макро об’єктив з ефективним фокусуванням від 2 до 4 см.

Фронтальний модуль в OnePlus 10T 16-мегапіксельний з діафрагмою f/2.4 та фіксованим фокусом.

Смартфон підтримує безпровідні технології Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 з кодеками SBC, aptX HD, LDAC та AAC, а також NFC. Для навігації використовуються модулі GPS, GLONASS, BDS, GALILEO та QZSS.

Для захисту даних, окрім пароля, в OnePlus 10T встановлений сканер відбитків пальців, що знаходиться під склом екрана. Він використовує фотосенсор та підсвічування області сканування шляхом увімкнення пікселів дисплея. Цей сканер зустрічається вже не в першій моделі OnePlus, тож має бути знайомий користувачам.

OnePlus 10T отримав топовий процесор та цінник від $649

Як й інші моделі виробника у флагманській лінійці, OnePlus 10T отримав стереодинаміки. Один з них розташований на нижній грані, а інший суміщений з розмовним.

Вбудований в смартфон акумулятор складається з двох частин загальною місткістю 4800 мАгод, що дозволило реалізувати фірмову швидку зарядку SUPERVOOC від материнської компанії OnePlus – BBK Electronics. В комплекті зі смартфоном постачається блок живлення потужністю 150 Вт, що більше, ніж для компактних ноутбуків, проте на деяких ринках, зокрема в США, швидкість зарядки обмежена до 125 Вт через державне регулювання.

Загалом OneOlus 10T отримав приємний набір характеристик, але ще краще, що вартість смартфона знову відповідає статусу «вбивці флагманів», за базову версію з 8/128 ГБ компанія в США просить $649.