Мавпяча віспа поширюється – у четвер в США оголосили надзвичайну ситуацію у сфері охорони здоров’я через її спалах. Кількість хворих у країні перевищила 6600, повідомляє CNBC. 

Оголошення надзвичайної ситуації спростить доступ до фондів і  дозволить лікарям збирати більше інформації про розповсюдження хвороби. Це також прискорить розповсюдження вакцин і спростить для лікарів призначення терапії. 

Чверть усіх випадків припадає на Нью-Йорк, де надзвичайний стан оголосили минулого тижня. У понеділок його також ввели у Каліфорнії та Іллінойсі. 

«Ми готові вивести нашу відповідь на наступний рівень у боротьбі з цим вірусом. Закликаємо кожного американця серйозно поставитися до віспи мавп і взяти на себе відповідальність, щоб допомогти нам у боротьбі з цим вірусом», — заявив міністр охорони здоров’я. 

У США сподіваються стримати поширення вірусу, вживаючи для цього всіх можливих заходів. 

Мавпяча віспа переважно поширюється через статеві контакти між чоловіками. Нещодавно ВООЗ рекомендувала таким чоловікам зменшити кількість партнерів і утриматись від нових, поки триває спалах. Середній вік хворого – 35 років, однак заразитись можуть люди будь-якого віку.