Компанія Microsoft випустила полегшений застосунок Outlook Lite для Android. Ця версія створена, щоб займати менше пам’яті та споживати менше заряду батареї, але включає основні функції звичайної мобільної програми Microsoft Outlook.

Розмір Outlook Lite становить близько 5 МБ, і Microsoft каже, що він «використовує надзвичайно мало пам’яті на вашому смартфоні». Застосунок було оптимізовано для швидкої роботи на всіх пристроях Android і навіть на тих, що мають лише 1 ГБ оперативної пам’яті. Оскільки він легший, то використовує менше ресурсів смартфона та повинен економити використання акумулятора. Найважливіше те, що Outlook Lite розроблений для роботи в усіх мобільних мережах, включаючи 2G і 3G, які все ще використовуються в багатьох країнах світу.

Outlook Lite поки що доступний в Аргентині, Бразилії, Чилі, Колумбії, Еквадорі, Індії, Мексиці, Перу, Саудівській Аравії, Південній Африці, Тайвані, Таїланді, Туреччині та Венесуелі. Застосунок підтримує облікові записи Outlook.com, Hotmail, Live, MSN, Microsoft 365 та Microsoft Exchange Online.