Не всі технологічні компанії постраждали від рецесії у минулому кварталі – виробник чипів AMD повідомив про збільшення доходу. За цей період компанія заробила $6,55 мільярдів проти $6,53 очікуваних. 

Водночас у поточному кварталі виробник очікує доходу, меншого за передбачуваний. За прогнозами, компанія отримає $6,7 мільярдів замість $6,83. 

AMD отримала більше можливостей на тлі падіння активності свого основного конкурента Intel, який переживає не найкращі часи. Виробник втратив прибутки в останньому кварталі та очікує підтримки від уряду США, щоб добудувати новий завод в Огайо. Оскільки чипи AMD виявились продуктивнішими за Intel, компанія розглядає можливість відібрати частину ринку у менш успішного конкурента. 

Загалом за рік доходи AMD зросли на 70%. Успішними виявились усі чотири основні сегменти компанії. Продажі для дата-центрів зросли на 83% за рік і принесли $1,5 мільярда доходу. У цьому сегменті компанія постачала чипи для хмарних обчислень і великих підприємств. 

Дохід від клієнтського сегменту, до якого ввійшли чипи для ноутбуків і ПК, зріс на 25% до $2,2 мільярдів протягом кварталу. Попри те, що попит на комп’ютери уповільнився після дворічного буму, спричиненого пандемією, компанія заробила на процесорах для ноутбуків.

Продажі в ігровому сегменті зросли на 32% протягом року. Хоча попит на графічні процесори для ігрових ПК знизився, AMD добре продавали процесори для ігрових консолей Playstation 5 і Xbox Series X. Продажі інтегрованих продуктів, в тому числі процесорів для автомобілів, принесли $1,3 мільярди.