Звіт за другий квартал від Intel виявився невтішним – компанія втратила 22% доходу у порівнянні з минулим роком. Рентабельність впала до 36,5% з 50,4%, а чистий збиток склав $454 мільйони. Після оприлюднення фінансових результатів, акції Intel впали на 10%, повідомляє CNBC. 

«Раптовий і швидкий спад економічної активності став найбільшою причиною дефіциту, але другий квартал також викрив наші власні проблеми у таких сферах, як дизайн продукту та збільшення пропозицій AXG (Accelerated Computing Systems and Graphics Group)», – говорить генеральний директор Intel Пет Гелсінгер. 

Він зазначив, що Intel продовжує боротись із дефіцитом поставок, спричиненим пандемією COVID-19. Через нього компанія постачала продукти з затримкою. 

За словами фінансового директора Intel Девіда Зінснера, малий і середній бізнес уповільнив закупівлі комп’ютерів, але підприємства тримаються. Оновлений прогноз враховує ослаблення економіки, за якої бізнес відкладе цикли оновлення ПК. 

«Ми справді вважаємо, що ми на дні», – говорить Зінснер. Він додає, що компанія сподівається повернути рентабельність до звичних 51-53% через сезонне покращення і зростання цін у наступному кварталі. 

Intel закликає уряд не зволікати з законодавством, яке підтримає американських виробників чипів. Завдяки цій підтримці компанія сподівається добудувати завод в Огайо. Закон про чипи та науку (Chips and Science Act) вже прийняла Палата представників США. Його передали Джо Байдену. 

«Це історичне законодавство», – говорить гендиректор Intel. Згідно з законом, компанія сподівається отримати фінансування у 2023 році.

Нагадаємо, дефіцит чипів та загальна економічна нестабільність позначилась на багатьох технологічних компаніях. Прибуток Apple за минулий квартал знизився на 11%. Він склав $19,4 мільярди, це найгірший показник з 2020 року.