Застосунок «Повітряна тривога» оновився до версії 4.0 та попереджатиме про хімічну загрозу та радіаційну небезпеку. Оновлення вже доступне для користувачів iOS, Android та Huawei.

«Повітряна тривога» версії 4.0 сповіщає про початок та завершення п’яти типів тривог:

  • Повітряна тривога;
  • Артилерійський обстріл;
  • Вуличні бої;
  • Хімічна загроза;
  • Радіаційна небезпека.

Для кожного типу тривоги створені власні сповіщення. Окрім звукових сигналів, застосунок також надсилає текстові повідомлення з рекомендаціями дій, залежно від виду загрози. Якщо у місті чи області зафіксовано декілька тривог, сповіщення надійдуть послідовно.

Інформацію про всі види небезпеки передають відповідальні оператори в обласних адміністраціях України. Координацію тривог забезпечують чергові ДСНС.

У версії 4.0 офіційну мапу тривог для зручності винесено в окреме меню. Щоб відстежувати тривоги по всій Україні, потрібно перейти у меню «Мапа» на головній сторінці застосунку. Окрім того, доступна вебверсія мапи за посиланням.

У версії 4.0 також оновився розділ «Корисне» — в нього додали посилання на бот для інформування про переміщення окупантів «єВорог» та сайт для пошуку житла «Допомагай».

Нагадаємо, що застосунок «Повітряна тривога», розроблений Ajax Systems разом з IT-компанією Stfalcon та за підтримки Мінцифри, було завантажено понад 11 млн разів.