Всі, хто колись мали звернутися в сервісний центр для ремонту свого смартфона, мали занепокоєння щодо приватності особистих даних. Навіть банальні процедури (наприклад, заміна батареї чи дисплея) можуть пройти не так, як хотілося б. Тому після заміни технічні спеціалісти мають запускати додаткові тести, щоб упевнитися, що все працює як слід. Проблема в тому, що для цього у сервісу має бути доступ до смартфона.

Звісно, можна, наприклад, створити тимчасового користувача, або стерти всі дані та потім відновити їх з резервної копії. Але це не так зручно, як хотілося б. В Samsung знайшли рішення на такий випадок — Repair Mode.

Новий мод активується через налаштування та блокує доступ до користувацьких файлів. В пресрелізі вказано, що представники сервісу матимуть доступ лише до стандартних застосунків без даних, які там можуть міститися. Тож сервіс зможе провести всі неохідні перевірки, не зачіпаючи особисті дані користувача. А після повернення смартфона власнику, повторна аутентифікація відкриє доступ до всього, що є на пристрої.

Наразі така функція є лише в Південній Кореї та працює на попередньому флагмані Samsung Galaxy S21. Компанія планує збільшити кількість моделей, які отримають такий режим, але поки невідомо, чи отримають таку функцію користувачі інших країн та коли саме це станеться.