Tomb Raider щоразу приносить хороші касові збори й студії не можуть цим не скористатися. У 2018 році MGM зробила перезапуск історії з Алісією Вікандер у головній ролі. Фільм виявився успішним, тож за ним мали зняти сиквел. Цьому завадила пандемія – і з того часу про продовження «Розкрадачки гробниць» не було чути ні слова. Зараз усе може змінитися.  

Згідно з Wrap, MGM втратила право інтелектуальної власності на Tomb Raider. Зараз за нього змагаються інші студії. Оскільки інтелектуальна власність переходить з рук в руки, Лара Крофт у виконанні Вікандер вибуває з гри. Ні режисер, ні актор на головну роль у перезапуску поки невідомі. 

Новина про перезапуск фільму з’явилась саме тоді, коли став відомим ймовірний сценарій нової гри про розкрадачку гробниць. У ній вже досвідчена Лара Крофт зустрінеться з випробуванням, надто складним для неї одної, та муситиме працювати в команді. 

Кінематографічна історія Tomb Raider також розвивається. Відомо, що Netflix знімає аніме-серіал про Лару Крофт. Він продовжить історію розкрадачки гробниць після подій трилогії ігор Survivor. У серіалі планується два сезони, перший із них має вийти у 2023 році.