Український хмарний провайдер Tucha запустив збір коштів на позашляховик для підрозділу ППО, який знищуватиме ворожі гвинтокрили. Щоб зібрати необхідну суму, окрім збору пожертв від всіх охочих, компанія також вирішила розпочати навчання з DevOps-інженерії в обмін на донати від слухачів.

Як зазначають в Tucha, оскільки за час професійної діяльності назбиралося чимало досвіду в DevOps-галузі, який вдало впроваджується у хмарних сервісах провайдера, у компанії виникла ідея використати його для прискорення збору.

Таким чином з’явилися курси з навчання DevOps-практикам, де слухачі зможуть дізнатися про хмарні обчислення, автоматизацію CI/CD-процесів, а також наочно побачити, як працює програмне забезпечення Docker, Kubernetes, Ansible, Git та інші інструменти. Усі перелічені кошти за навчання перераховуватимуться безпосередньо на рахунок одного з бійців, який він відкрив для збору на позашляховик.

Сума мінімального донату за 1 заняття складає 30 євро. Заняття проходитимуть щонайменше 1 раз на тиждень, а тривалість кожного складатиме від двох годин і більше. Детальну інформацію про курси можна знайти на цій Facebook сторінці.

Курси підійдуть як тим слухачам, які лише починають свій розвиток у DevOps-галузі, так і тим, хто вже має певний досвід роботи у цьому напрямі та бажає вдосконалити власні навички. Щоб приєднатися, варто просто написати відповідне повідомлення в Messenger автору курсу Володимиру Мельнику.