Програмісти Олексій Новохацький та Марина Харченко створили браузерну гру Sniffer Dog Quest, присвячену псу-саперу, який дуже схожий на найвідомішого пса України – Патрона. Про гру Олексій розповів у власному блозі на Gamedev.DOU.ua.

Sniffer Dog Quest – це досить проста гра, у якій вам треба шукати та мітити (помічати) вибухонебезпечні предмети. Рівнів – п’ять, на деяких псу буде заважати ведмідь в ушанці та ватнику з буквою Z на пов’язці. Головного героя гри зовуть Сніфф, але всі розуміють, кого мали на увазі автори.

Sniffer Dog Quest – браузерна гра про пса Патрона

У грі є лінк на благодійний фонд «Повернись живим», а крім того невелика енциклопедія реальних вибухонебезпечних предметів, які українці, на жаль, можуть зараз знайти майже де завгодно.

Нагадаємо, наразі існує думка, що після перемоги повне розмінування території України займе 5-10 років. Але у Франції досі існує так звана Zone Rouge, що знаходиться у місцях, де проходила лінія фронту Першої Світової війни. Вважається, що вона стане безпечною… лише через 700 (!) років.

Sniffer Dog Quest – це друга гра Олексія Новохацького за час війни. У першій, Birds Attacks 2022, гравцю треба керувати бойовим качуром, який знищує російську наволоч.