Попри схожість назви, MultiVersus не має жодного відношення до Metaverse Цукерберга та усіх інших “метавсесвітів”. MultiVersus — це безплатний файтинг-платформер (2х2, 1х1 та “всі проти всіх”), який видає Warner Bros. Interactive Entertainment і в якому представлені персонажі з різних всесвітів, що належать компанії – Warner Bros., DC Comics, HBO, Turner Entertainment та Cartoon Network.

Зараз у MultiVersus представлені майже два десятки бійців — Бетмен, Арія Старк, Рік і Морті, Том і Джеррі тощо. При цьому битися вони можуть між собою без жодних обмежень, тож гравці можуть з’ясовувати, хто сильніший — Диво-жінка чи Багз Банні, Супермен або Тасманійський диявол із Looney Tunes. Звучить як маячня? Трейлери гри також мають, скажімо так, незвичний вигляд, але з геймплеєм, схоже, у MultiVersus все щонайменше непогано.

Здається, видавець лишився задоволеним Дочасним доступом у Steam (з піковим онлайном у більше ніж 60 тис. гравців) і вчора відкрив доступ до бети усім бажаючим — судячи з поточного рейтингу (91% позитивних відгуків і майже 19 тис. оцінок), гравцям MultiVersus поки що подобається.

Гра розповсюджуватиметься за схемою free-to-play — в базову версію можна гратися безплатно, додаткові можливості (відкриття персонажів, бойові абонементи, косметика, внутрішня валюта тощо) доступні за окрему плату — зараз у Steam можна придбати три різних “Пакети засновника” вартістю від 1,399 до 3,299 грн. Скільки йтиме відкрита бета, наразі невідомо, але старт першого сезону очікується вже 9 серпня – скоріше за все, цей день стане фактичним “м’яким запуском” гри.