Наступний флагман компанії OnePlus мають презентувати за тиждень. Однією зі зручних можливостей смартфонів виробника є фізичний перемикач режимів сповіщень, майже як на iPhone. Окрім Apple та OnePlus інші виробники не практикують такого, хоча саме цей перемикач часто відмічають дуже корисним та зручним.

Перед презентацією компанія встигла показати зовнішність нової флагманської моделі — OnePlus 10T. Смартфон виглядає майже як OnePlus 10 Pro, та на рендерах не видно старого перемикача. У спілкуванні з TheVerge головний дизайнер OnePlus Гоуп Лю (Hope Liu) розповів, чому довелося позбутися тумблера.

Причиною такого рішення став брак вільного місця всередині пристрою, який потрібен для реалізації інших можливостей нового смартфона. А це, зокрема, більша батарея, підтримка ще потужнішої зарядки та покращення роботи зв’язку.

«Хоча перемикач сповіщень виглядає дуже маленьким компонентом, насправді він має відносно великий вплив на площу материнської плати пристрою, адже займає 30 мм². Зберігаючи «слайдер», нам довелося б скласти материнську плату пристрою, що зробило б пристрій товщим», — каже Лю.

Так, за чутками, смартфон має підтримувати 150-ватну зарядку, що майже вдвічі більше за можливості OnePlus 10 Pro. Це потребує додаткових елементів («зарядних помп» — charging pumps, як їх назвав пан Лю). Також смартфон використовуватиме більше антен — 15, а вони потребують додаткового місця. Така кількість антен має поліпшити якість зв’язку, коли смартфон розміщений в руках горизонтально. Це важливо під час, наприклад, ігор.

OnePlus 10T вийде без перемикача режимів сповіщень та допомоги Hasselblad з камерами

Ще на новому смартфоні не видно брендингу Hasselblad, який був на декількох попередніх пристроях. Відмова від співпраці стала вимушеним кроком для збереження доступнішої ціни ґаджета (про яку саме суму йде мова наразі невідомо). Хоча й навряд це стане великою проблемою та значно вплине на якість фото.

OnePlus 10T отримає основний сенсор від Sony — 50-мегапіксельний IMX766. Також дизайнер підтвердив 6,7-дюймовий дисплей, процесор Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 та два кольори корпуса (матовий чорний та глянцевий зелений).

Презентація смартфона має відбутися 3 серпня о 17:00 за київським часом (10AM ET).