Американська компанія показала перші світлини та оприлюднила першу інформацію про концепт-кар Cadillac Celestiq – це натяк на наступний легковий флагман Cadillac. Цей флагман має стати особливим одразу з двох причин: по-перше – він буде електромобілем, по-друге – він буде ексклюзивною моделлю з ручним виробництвом та захмарним цінником на рівні Bentley.

То ж, на що саме натякає концепт-кар Cadillac Celestiq? Наприклад, на оригінальну форму кузова: перед нами не класичний седан, а кузов типу «фастбек» або «ліфтбек»: зверніть увагу на похилу задню частину та велетенське скло, що відкриває доступ до багажного відсіку.

Водночас, присутні й всі характерні риси Cadillac: вертикальні фари та ліхтарі у вигляді плавців, масивна решітка радіатора (хай навіть імітація), великі колісні диски. Інформації щодо технічної частини наразі небагато – відомо про використання платформи Ultium. Проте можна не сумніватись, що для такого флагману не пошкодують техніки: очікуємо великий акумулятор, високу потужність, повний привод, можливо навіть поворотні задні колеса. Також очікується розвинений автопілот Ultra Cruise нової генерації.

Салон теж відповідає високому статусу флагмана. Використана фактурна червона шкіра, металізований декор на сидіннях, попереду встановлено декілька дисплеїв загальною діагоналлю 55 дюймів. При цьому дисплеї на дверцятах використовуються у якості бокових дзеркал заднього огляду. А ще варто відзначити кермо з двома горизонтальними спицями: фанати класичних моделей Cadillac будуть в захваті!

Позаду розміщено два окремих крісла та три дисплеї – по одному великому на кожного пасажира та ще один маленький центральній для контролю функцій комфорту. Нарешті, дах концепту Cadillac Celestiq зроблено напівпрозорим та розділено на чотири частини, кожну з яких можна затемнювати або висвітлювати окремо від інших.

Серійну версію електромобіля Cadillac Celestiq обіцяють продемонструвати вже до кінця нинішнього року. Продажі в США розпочнуться у 2023-му: фанати люксових та оригінальних електромобілів вже напевно збирають гроші в очікуванні бажаного.