Схоже, Facebook почув риторичні питання «Чому я це бачу?» від своїх користувачів. На цьому тижні у соцмережі з’являється дві стрічки новин – і одна з них без пропонованого контенту. Оновлення буде доступним у мобільних додатках для Android та iOS. 

Перша стрічка під назвою «Home», яка відкриватиметься одразу, буде формуватися як раніше. Вона міститиме Reels, Stories, пропонований контент та інший персоналізований вміст. Друга стрічка – «Feed» – матиме тільки дописи друзів, підписки та вибране, розміщені у хронологічному порядку. 

Перша стрічка все одно міститиме дописи від друзів та сторінок, на які підписаний користувач, тож між ними буде подібність. Однак пости у ній будуть оточені рекомендаціями. Перемикатися між стрічками можна буде через панель швидкого доступу. 

Facebook матиме дві стрічки новин – персоналізовану та хронологічну, з дописами від друзів

«Одна з найбільш затребуваних функцій для Facebook — бути впевненими, що люди не пропускають пости друзів», – написав генеральний директор Meta Марк Цукерберг, анонсуючи зміни.  

За його словами, додаток все одно відкриватиметься на персоналізованій стрічці, де алгоритми будуть рекомендувати вміст. Але друга стрічка дасть користувачам можливість налаштувати та контролювати, що вони споживають.

Дві стрічки виглядають як спроба збалансувати історичний підхід Facebook як додатку, де люди можуть слідкувати за друзями, та нове прагнення зробити його подібним до TikTok, де контент пропонують алгоритми. Те, що саме персоналізована стрічка відкриватиметься першою, показує пріоритети соцмережі.