Нарешті це сталося: офіційно дебютував автомобіль Honda Civic Type R нової генерації – і це як раз той випадок, коли м’які еволюційні зміни краще революційних. Адже «гарячий» хетчбек залишився самим собою!

Традиційний кузов на п’ять дверцят – однак розвинена аеродинаміка та розширені колісні арки, що підкреслюють динаміку. Наче знайомий дизайн – проте додаткові спойлери та антикрило змінюють сприйняття моделі. Особливу увагу привертають 19-дюкмові колеса з ажурними дисками та червоні логотипи Honda: останні є таким собі «фірмовим знаком».

Всередині теж відбулась еволюція. Звісно, передня панель кардинально змінилась – адже перед нами нова генерація моделі Honda Civic. Але ж і особливий стиль Type R на місці: спортивні сидіння, червоне оздоблення, цифрова панель приладів з 7-тисячним тахометром, краплеподібна ручка «механіки».

Так-так, саме «механіки»: автомобіль Honda Civic Type R зберіг традиційну МКПШ та передній привод. Також варто відзначити диференціал з можливістю самоблокування та 4-поршневі гальма Brembo на передніх колесах. А під капотом приховано доопрацьований 2-літровий турбодвигун від попередника: заміна турбіни та вихлопної системи обіцяє підвищення потужності до близько 330 «коней» (точних офіційних технічних характеристик поки не оприлюднили).

Варто подякувати виробнику, що в час тотальної зміни орієнтирів, автомобіль Honda Civic Type R залишається самим собою.