OpenAI розширює коло тих, хто зможе випробувати можливості DALL-E на практиці. Генератор зображень на основі AI випустили у бета-версії, до якої протягом кількох тижнів отримають доступ мільйон осіб зі списку очікування. Записатися до списку можна за посиланням

Усі учасники отримають 50 безплатних кредитів на зображення протягом першого місяця. Кожного наступного місяця їм буде надаватися по 15 кредитів. Один кредит дає можливість згенерувати чотири зображення на основі власного запиту або три – якщо штучний інтелект редагує картинку чи створює її варіант. Ті, кому безплатних кредитів буде недостатньо, зможуть купити пакет зі 115 кредитів за $15.

Бета-версія також розширює права на використання згенерованих ШІ зображень. В тому числі картинки стають доступними для комерційних проєктів – їх можна друкувати на футболках або у дитячих книгах. 

Водночас у DALL-E все ще залишається обмеження на створення реалістичних облич, конкретних осіб або місць і «відвертого» матеріалу. Команда, яка стоїть за розробкою штучного інтелекту, стурбована, що його можуть використати для дезінформації та дипфейків. 

Нагадаємо, DALL-E – імовірно найпотужніший на сьогодні «ШІ-художник». Він створює привабливі та цікаві зображення на основі короткого опису, а також дає можливість редагувати їх для досягнення потрібного результату. Це демонстрація потенціалу штучного інтелекту та потужний творчий інструмент навіть для тих, хто ніколи не мав справи з мистецтвом.